Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında 91. Sırada yer alan, Avrupadaki lider üreticilerden biri olan ASAŞ; Düsseldorf’daki 29 Kasım-1 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenen Aluminium 2016 Fuarındaki sanat eserlerinin öne çıktığı standıyla büyük beğeni topladı. Sektörün nabzını tutan, alüminyumla ilgili tedarik zincirinde yer alan paydaşların tamamının katıldığı dünyanın önde gelen fuarı olan Aluminium 2016’da bu yıl ASAŞ’ın standında “Sanat ve Endüstrinin Buluşması” teması öne çıktı.
ASAŞSANAT çatısı altında çalışmalarını sürdüren heykeltıraşlarla yapılan özel projede endüstride kullanılan alüminyum profil, levha, rulo ve folyo ürünleri kimlik değiştirerek birer sanat eserine dönüştü. Proje kapsamında eserler üretilirkenki tüm aşamalar fotoğraflanarak özel olarak hazırlanan panolarda eserin hayata geçiş hikayesi ve fabrika üretim süreçleri tanıtılmış oldu. Tedarik ettiği alüminyum profil, levha ve folyo vb. ürünlerin sanat eseri olarak estetik ve yenilikçi bir form ile tekrar hayat bulması ziyaretçiler tarafından da büyük bir beğeniyle karşılandı.
ASAŞ, 2015 yılında kurduğu ASAŞSANAT ile; 2.150’den fazla kişinin çalıştığı, 640.000m² alan üzerine kurulu, 300.000m² kapalı alana sahip son teknolojik ekipmanlarla donatılmış üretim tesislerinin tüm imkanlarını sanatçılara açarak sektöründe bir ilke imza attı. Sanatçıların, öğrencilerin ve akademisyenlerin teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak, projelerini imalat kısıtlarına takılmadan özgürce hayata geçirmelerine olanak tanımak için kurulan sanat atölyesinde sanatçılara artizan desteği de sağlanıyor.
ASAŞSANAT Müdürü Demet İncirci önümüzdeki dönemlerde de sanat ve endüstrinin bir araya geleceği farklı sürpriz projeler için hazırlıkları olduğunu belirtti.
ASAŞ Genel Müdürü Bülent Atabay verdiği beyanatta:
“ASAŞ ihracat yapan, büyüme hızı son 15 yılda her yıl ortalama %26 olan bir kuruluş. Bu başarı grafiğinin arkasında bugünü değil geleceği öngörmeye çalışmamız ve geleceği şekillendiren iki önemli öğe olan bilim ve sanata odaklanmamız yatıyor. 1.750m² alan üzerine kurulu, 75 tecrübeli mühendis ve teknikerin çalıştığı ARGE Merkezimizin de katkılarıyla, sanat ve bilimi bir araya getirdiğimiz ASAŞSANAT atölyesinde yeni üretim teknikleri geliştirerek sanatçılarımızın kendilerini özgürce ifade edebilmeleri için yeni olanaklar sunmak için çalışıyoruz.
2.150’den fazla kişiye istihdam sağlayan büyük sanayi kuruluşlarından biri olmanın ötesinde ülkemiz için bugünden çok daha fazla katma değer yaratacak yetkinliğe erişerek, sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak büyütüp geliştirmeyi hedefliyoruz. Etik değerlere koşulsuz bağlı, çalışan mutluluğunu her zaman birinci derecede önemseyen ve tüm paydaşlarının güven duyduğu firma olabilmenin gururunu her zaman taşıyor olmak en büyük arzumuzdur.” dedi.